Warner Center | Los Angeles Conservancy
Photo courtesy Architectural Resources Group

Warner Center

Warner Center is a planned commercial-residential community straddling Woodland Hills and Canoga Park, notable for its small cluster of mirrored glass skyscrapers marking what some call "the downtown of the Valley."

Built on ranch land originally owned by Harry Warner (one of the four titular Warner Brothers), Warner Center was first envisioned in the 1970s as a mass transit-oriented neighborhood that would help relieve automobile traffic moving between the Valley and downtown Los Angeles by providing the Valley with its own dense urban hub. Judging by the many revisions to the original plan, the community has not yet achieved its original goal, but City planners hope the latest 2035 Specific Plan will finally fulfill the potential first seen forty years ago.

Warner Center's 1.5 square-mile area contains residential buildings, commercial shopping complexes, a park, a hospital, a Metro rail station, light industrial areas, low rise office buildings, and skyscrapers. The best known are the three Corporate International skyscrapers situated on one lot, reflecting sunshine from their mirrored glass surfaces as if to shout "Warner Center is ready for business!" That call may have been heeded all too well, as Warner Center has many more commuting office workers than actual residents.

The new plan for Warner Center aims to make the community higher-density, more residential, and much more walkable—in short, a New Urbanist neighborhood to replace the business-dominated community of today.

Panorama City
Photo courtesy Architectural Resources Group

Panorama City

A master plan calling for over 4,000 houses with thoughtful, modern, mostly Ranch and Minimal Traditional designs featuring technological innovations perfected during World War II—all for under $10,000.
Aviva High School
Photo by Devri Richmond

Aviva High School

Known for successfully integrating structures into existing landscapes and for solving problems on an individual basis, designers Ladd and Kelsey took advantage of the gently sloping site for this two-story building atop two levels of parking.